“Kau Nak Pergi mana Dengan Keputusan Kau Yang Mcm ni..” – Teruk kena diejek kawan2 sebab tak lulus SPM, Inilah Kisah Wak Doyok Sebelum Berjaya.

Keputusan SPM telahpun diumumkan di seluruh negara. Pelbagai kisah kejayaan yang dipaparkan di media tempatan. Namun begitu kepada yang kurang bernasib baik, cuba ikuti kisah Wak Doyok yang dulu ketika mengambil keputusan SPM di sekolah, beliau gagal dalam SPM sehingga diejek oleh kawan-kawannya. Namun begitu cuba lihat sekarang apa terjadi padanya dan apa pula yang berlaku kepada rakannya yang berjaya. Semoga dapat dijadikan pengajaran kepada lepasan SPM.

Wak Doyok melalui laman instagramnya telah berkongsi kisah SPMnya.

Masa saya dapat keputusan SPM, malangnya saya gagal. Kawan yang lulus ngejik saya mereka mengatakan kau nak pergi mana dengan keputusan kau macam ni.. Dan saya sambung belajar di Vokasional mengambil dalam jurusan amalan bengkel machine. Saya pernah menjadi seorang makanik motor dan sekarang saya telah pon menjadi seorang business man yang berjaya. Di mana ada kemahuan disitu ada jalan penyelesaian nya. Kawan saya tu masih lagi memilih kerja sebab dia hendak gaji setimpal dengan keputusan nya itu. 😔 (gambar tahun 2004 dirumah lama)

Kisah kejayaan Wak Doyok pada hari ini…

Perkongsian bersama. Umum melihat dasarnya aku sudah ada segalanya. Tapi disebalik apa yang di kurniakan kepada aku adalah Anugerah Allah yang di beri pinjam hanya seketika sahaja untuk aku merasai apa yang telah aku lakukan untuk memajukan diri aku selama aku berkerja.

Orang-orang hanya tahu mengata kutuk aku yang bukan-bukan hingga suatu ketika dulu muka aku dimalukan di tampal poster di tiang-tiang di bandar bandar Kuala Lumpur.

Tapi aku jenis orang yang tidak ambik kisah sebab aku tahu orang-orang kita memang macam itu tidak boleh boleh lebih sikit ada sahaja yang tidak puas hatinya. Bagi aku itu semua adalah kunci aku untuk terus berusaha dan membuktikan yang tomahan mereka itu salah.

Dan akhirnya apa yang aku buat selama ini mereka terasa sendiri aku tidak boleh salahkan mereka sudah cara mereka memang begitu.

Yalah mungkin mereka terkejut dengan kemunculan aku di dalam sosial media secara tiba-tiba itulah power nya alam maya itu.

Bila sudah ada landasan ini aku tidak persia-siakan nya aku guna sebaik mungkin untuk aku berniaga dengan cara aku sendiri. Nah bukti nya aku sekarang sudah bergelar usahawan

Pengasas Produk Legasi Holding (M) Sdn Bhd mempunyai Wisma sendiri @legasiwakdoyok yang kini sudah terbesar jualan nya dia Asia Tengara @wakdoyokindonesia .

Selaian dari itu aku menpunyai jenama pakaian aku sendiri iaitu @megwakandcompany yang mana ramai ahli-ahli koprat orang-orang kenamaan dan juga orang-orang biasa yang buat baju dengan aku Alhamdulillah.

Umum di luarsana sedia maklom yang aku mempunyai kedai grooming untuk unisex iaitu Wak Doyok Barber Shop yang berada di

Pengasas Produk Legasi Holding (M) Sdn Bhd mempunyai Wisma sendiri @legasiwakdoyok yang kini sudah terbesar jualan nya dia Asia Tengara @wakdoyokindonesia .

Selaian dari itu aku menpunyai jenama pakaian aku sendiri iaitu @megwakandcompany yang mana ramai ahli-ahli koprat orang-orang kenamaan dan juga orang-orang biasa yang buat baju dengan aku Alhamdulillah.

Umum di luarsana sedia maklom yang aku mempunyai kedai grooming untuk unisex iaitu Wak Doyok Barber Shop yang berada di SS15 subang dan di Taipan USJ @wakdoyokbarbershop@vvipbarbershop

Waktu yang sama aku ada juga FNB aku di Shah Alam seksyen 7 @dulangmas_cafe menyediakan masakan Taifood dan yang terbaru adalah @embassydining restoran concept, bakery/patisseries western + asian di The Stailing Uptown damansara dan baru-baru ini aku telah berjinak-jinak dengan pertanian pula. Itulah sedikit sebanyak yang aku boleh kongsikan bersama anda semua yang mana cemburu tu biarlah cemburu aku tak rugi apa-apa pon. 🙏🏻 #Syukur #Amin#Motivasi Sumber janganserabut.blogspot.com

Comments

comments

Reply

error: Content is protected !!