“Padan muka ustaz, balik makan pasir la nanti lepas kena block masuk TV”.- Ustaz Azhar Idrus sindir penceramah yang di gam.

Sebelum ini viral di media sosial bahawa beberapa senarai nama penceramah yang di tularkan di media sosial dikatakan bakal di halang dari masuk ke ruangan udara atau TV dan radio di media sosial . Ramai yang menyangkal perkara tersebut namun tanpa disedari , ianya mungkin benar benar berlaku apabila kumpulan penceramah yang tersenarai mengeluarkan kenyataan masing masing di media sosial.Beberapa hari lepas viral pula perbualan antara penceramah penceramah yang dihalang tersebut yang mencuit hati netizen, ianya adalah kerana Penceramah yang popular iaitu Ustaz Azhar Idrus yang terkenal dengan ceramahnya yang agak melucukan yang menyebabkan beliau berjaya menarik ramai anak muda untuk menyertai kuliah beliau dan sehingga kini masih popular dengan golongan muda.

Beliau telah melemparkan komen kepada seorang lagi penceramah yang turut dihalang untuk masuk kedalam ruangan udara iatu Ustaz Abdullah Khairi yang memuatnaik gambar beliau bersama Ustaz Syamsul debat yang turut berada dalam senarai penceramah yang dihalang keluar TV pada tahun 2019.Turut serta dalam ruangan komen juga PU Amin dan PU Syed yang turut menghiburkan hati netizen dengan sindiran mereka terhadap perkara tersebut. Posting daripada Ustaz Abdullah Khairi tersebut menjadi viral di laman sosial dan mendapat lebih daripada 2000 share dalam masa yang singkat sahaja.
Comments

comments

Reply

error: Content is protected !!